Naše pivo

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Leták

Aktuální akce

Zatím není naplánovaná žádná aktuální akce.

Nabídka práce u Zvonečku
Naše pivní speciály
Velikonoční Krasličák
od: 07.04.2017 do: 17.04.2017
Velikonoční Krasličák zelený Velikonoční Krasličák zelený
Velikonoční Krasličák

Ochutnejte Zelený Krasličák už na Zelený čtvrtek a i po zbytek Velikonoc. Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí.

Ježek Kvasnicový
od: 21.03.2017 do: 03.04.2017
Ježek kvasnicový

Kvasnicový Ježek je výjimečné pivo s vitálními pivovarskými kvasnicemi, které chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí. Má vyváženou svěží chuť a kvalitní říz. Ježek kvasnicový je pasterizovaný kvasnicový světlý ležák s obsahem alkoholu 4,9 % obj.

Démon z Vysokého Chlumce
od: 17.02.2017 do: 02.03.2017

Pivní speciál Démon byl připraven podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti a navazuje tak na tradici, sahající až do roku 1420. Je charakteristický bohatým a vyváženým profilem chutí. Má příjemnou sladovou vůni a mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí.

Polotmavé speciální pivo, obsah alkoholu 5,2 % obj., filtrované, speciál, polotmavé.

Kvasar

IPA z Vysokého Clumce
od: 03.03.2017 do: 17.03.2017
IPA Flying Cloud IPA Flying Cloud
Vysoký Chlumec IPA

IPA (India Pale Ale) z Pivovaru Vysoký Chlumec na Sedlčansku je svrchně kvašené speciální pivo, při jehož výrobě používáme metodu studeného chmelení aromatickými odrůdami chmelů Amarillo a Cascade. Díky metodě studeného chmelení získává pivo velmi intenzivní chuť, vůni a hořkost. Mimo typických vlastností piv ALE (vůně květin, rozinek, peckového ovoce) ucítíte v jeho vůni i chuti také intenzivní chmelové aroma s nádechem citrusů a mandarinek.

Klášter premium
od: 17.02.2017 do: 02.03.2017

Klášter Premium je klasický představitel piva českého typu s lahodnou harmonickou chutí a výraznější hořkostí. Ve vaší orosené sklenici vytvoří nádherně smetanovou pěnu. Neprochází tepelným ošetřením, pasterizací, a proto chutná stejně jako ve starobylých sklepích pivovaru, vytesaných ve skále.

Klášter Premium Klášter Premium
Rychtář speciál
od: 01.02.2017 do: 19.02.2017

Rychtář Speciál je lahodné, jemně hořké pivo, které vyniká vysokou plností, silným řízem a bohatou pěnivostí. Rychtář Speciál je 15% speciální světlé pivo s obsahem alkoholu 6,5 %.

Masopustní speciál z Pivovaru Vysoký Chlumec
od: 23.01.2017 do: 29.01.2017
Masopustní speciál je polotmavé pivo- charakteristické jantarovou barvou, plnou chutí, výraznou
hořkostí a bohatým chmelovým aroma, které mu dodává metoda chmelení za
studena.
Kvasar
od: 17.01.2017 do: 20.01.2017

Kvasar z Černé Hory je světlé specialní ochucené pivo s přídavkem medu 5,7%

Tento speciál se vyznačuje dobrou pěnivostí, zlatožlutou až zlatohnědou barvou, dobrým řízem a plnosti, tedy vlastnostmi, které odpovídají charakteru českých středně prokvašených piv a které podněcují k dalšímu napití. V jeho chuti se snoubí hladká vyrovnaná hořkost s jemnou, mírně nasládlou medovou příchutí.

Čertovský speciál
od: 28.11.2016 do: 07.12.2016

Čertovský speciál je charakteristický temně červenou barvou. Má bohatou, jemně narůžovělou pěnu a vyváženou hořkost a plnost. Má vyšší obsah alkoholu 7,1 % obj. a stupňovitost 16,2 %.

Lobkowicz Premium Pšeničný
od: 10.06.2016 do: 13.06.2016

PŠENIČNÉ OSVĚŽENÍ S OVOCNÝMI TÓNY

Na každém druhu našeho piva si dáváme záležet stejně poctivě, jako se to dělalo za starých časů. Lobkowicz Premium Pšeničný obsahuje přes 50 % pšeničného sladu, což mu dodává typický charakter projevující se bohatou pěnou, silným řízem a chutí ovoce, v níž již při prvním doušku vykvetou podtóny květin a koření. Výraznou chuť podtrhuje bohatá vůně. Pivo má vysoký říz a osvěžující chuť.

Charakteristický zákal tohoto piva je způsoben přítomností pivovarských kvasinek.

Černá Hora Sklepní
od: 17.06.2016 do: 01.01.1970
Sklepní Sklepní
Černá Hora Sklepní

Sklepní se před stáčením nefiltruje a tak nepřichází o kvasinky, které dodávají tomuto pivu nezaměnitelný vzhled, mírně kvasničnou chuť a vůni. Jedná se o pivo zlatožluté až zlatohnědé barvy s harmonickou chmelovou hořkostí a velmi dobrou pěnivostí. Dobrý říz a plnost vybízejí k dalšímu napití.

Démon- Vysoký Chlumec
od: 20.02.2017 do: 15.03.2017

Pivní speciál Démon byl připraven podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti a navazuje tak na tradici, sahající až do roku 1420. Je charakteristický bohatým a vyváženým profilem chutí. Má příjemnou sladovou vůni a mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí.

Polotmavé speciální pivo, obsah alkoholu 5,2 % obj., filtrované, speciál, polotmavé.

Kvasar

Rychtář Rataj
od: 06.05.2015 do: 13.05.2016

RYCHTAŘ RATAJ 12% je tradičně vyráběné speciálně za studena chmelené pivo, které hlinečtí sládci připravili k výročí 100let od založení pivovaru. Tento výjmečný ležák zaujme všechny pivní labužníky svou vyváženou hořkostí i příjemně osvěžující chutí s lehkým nádechem citronových tonů.

Ježek Kvasnicový z Jihlavy
od: 07.05.2016 do: 16.05.2016

Kvasnicový Ježek je živé pivo s vysokým obsahem pivovarských kvasnic, které chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí. Má vyváženou svěží chuť a kvalitní říz. Toto Pivečko Vám načepujeme v naší Hospůdce.

Lobkowicz Premium Ale
od: 20.10.2016 do: 27.10.2016

Výjimečné pivo zasluhuje výjimečný způsob výroby z výjimečných surovin. Lobkowicz Premium ALE vaříme za použití speciálních sladů, a to bavorského a Caraaroma, amerického chmele odrůdy Cascade a metody studeného chmelení na samém konci výrobního procesu. Díky těmto speciálním postupům a surovinám se pivo pyšní výrazně hořkou chutí s akcentem čerstvého chmele, citrusů a zejména grepu.

Comenius 14% - Uherský Brod
od: 10.04.2016 do: 22.04.2016

Tento speciál byl pojmenován po otci Jana Amose Komenského Martinovi, který byl do roku 1604 členem cechu pivovarníků v Uherském Brodě. Jde o silné pivo s výraznou hořkostí a plností s nádechem medu a karamelu. Toto pivěčko Vám načepujeme u nás v Baru.

Zelený Krasličák- Jihlava
od: 21.03.2016 do: 27.03.2016

kraslicak_zeleny

Sládek jihlavského pivovaru Richard Procházka je na svátky jara připravený. Právě v těchto dnech proběhlo stáčení speciálního piva - Velikonoční Krasličák. Pivo nezvyklé barvy a neopakovatelné chuti mohli lidé poprvé ochutnat před šesti lety.

Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí.

Granát z Černé Hory
od: 14.03.2016 do: 31.03.2016


Jak již označení tohoto piva napovídá, je typické tmavou granátovou až rudohnědou barvou. Použití bavorského, karamelového a barvícího sladu dle prastarých receptur dává tomuto pivu nezaměnitelnou karamelovou chuť a výrazně ovlivňuje charakter hořkosti. Vyniká hlavně vysokou plností, vyšší sladkostí, dobrou pěnivostí a řízem.

Rychtář Rataj
od: 11.03.2016 do: 25.03.2016

RYCHTAŘ RATAJ 12% je tradičně vyráběné speciálně za studena chmelené pivo, které hlinečtí sládci připravili k výročí 100let od založení pivovaru. Tento výjmečný ležák zaujme všechny pivní labužníky svou vyváženou hořkostí i příjemně osvěžující chutí s lehkým nádechem citronových tonů.

TŘI SESTRY- JIHLAVA
od: 29.02.2016 do: 04.03.2016

Je to živé pivo s vysokým obsahem pivovarských kvasnic. Lehký zákal, způsobený přítomností pivovarských kvasinek, je typickým společným znakem pro tento druh piv. Tyto pivovarské kvasinky jsou velmi významným zdrojem vitamínů B, které jsou důležité pro zachování chuti k jídlu, zlepšení trávení a jako prevence nespavosti, nervozity a pocitů únavy. Jsou ideální volbou pro všechny, kteří preferují tradiční přírodní produkty.

Toto pivo obsahuje vitální pivovarské kvasnice, jejichž přítomnost dává vzniknout vynikajícímu „živému“ pivu s čerstvou osvěžující chutí, vysokým řízem a vynikající pěnivostí.

Pivo Tři sestry chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí.

Ježek 12 % polotmavý
od: 24.02.2016 do: 01.03.2016
Ježek 12 % polotmavý

Skutečně hořký robustní polotmavý ležák Ježek 12 % z Pivovaru Jihlava je polotmavá dvanáctka s oku lahodící jantarovou barvou, vysokou plností a výraznou hořkostí. Neobvyklá kombinace speciálních sladů při výrobě dodává tomuto pivu výjimečný osobitý charakter. Ten je pak umem jihlavských sládků propojen v jeden vyvážený a harmonický celek, který ocení skutečný pivní znalec.

Kvasar z Černé Hory
od: 16.02.2016 do: 23.02.2016

Kvasar z Černé Hory je světlé specialní ochucené pivo s přídavkem medu 5,7%

Tento speciál se vyznačuje dobrou pěnivostí, zlatožlutou až zlatohnědou barvou, dobrým řízem a plnosti, tedy vlastnostmi, které odpovídají charakteru českých středně prokvašených piv a které podněcují k dalšímu napití. V jeho chuti se snoubí hladká vyrovnaná hořkost s jemnou, mírně nasládlou medovou příchutí.

Princ Max X z Vysokého Chlumce.
od: 12.02.2016 do: 19.02.2016

Princ Max X., opravdová desítka vařená na stupňovitost 10,7 %, je pravděpodobně nejsilnější desítkou na českém pivním trhu. I přesto se vysokochlumeckým sládkům podařilo zachovat nižší obsah alkoholu, pro který jsou výčepní piva tolik oblíbená. Má plnou sladovou chuť, která později přechází do příjemné chmelové hořkosti. Zaujme rovněž medovou barvou a jemnou sladovou vůní

Tři Sestry- Jihlava
od: 15.02.2016 do: 18.02.2016

Je to živé pivo s vysokým obsahem pivovarských kvasnic. Lehký zákal, způsobený přítomností pivovarských kvasinek, je typickým společným znakem pro tento druh piv. Tyto pivovarské kvasinky jsou velmi významným zdrojem vitamínů B, které jsou důležité pro zachování chuti k jídlu, zlepšení trávení a jako prevence nespavosti, nervozity a pocitů únavy. Jsou ideální volbou pro všechny, kteří preferují tradiční přírodní produkty.

Toto pivo obsahuje vitální pivovarské kvasnice, jejichž přítomnost dává vzniknout vynikajícímu „živému“ pivu s čerstvou osvěžující chutí, vysokým řízem a vynikající pěnivostí.

Pivo Tři sestry chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí.

Lobkowicz Premium Ale
od: 01.02.2016 do: 05.02.2016

Střední jemný říz, střední plnost. V chuti karamelové, s vyšší hořkostí s citrusově chmelovými tóny (grepy), lehce bylinnými tóny a nádechem tropického ovoce. Doznívání je karamelové, s tóny tropického ovoce, lehce pomerančů. To je Lobkowicz Premium Ale, který vám rádi načepují v našÍ RESTAURACI Pod Zvonečkem.

Masopustní speciál 13%- polotmavé. Pivovar Vysoký Chlumec.
od: 23.01.2016 do: 31.01.2016
Masopustní speciál je charakteristický jantarovou barvou, pnou chutí, výraznou
hořkostí a bohatým chmelovým aroma, které mu dodává metoda chmelení za
studena.

 

%

Respekt z pivovaru Uherský Brod.
od: 15.01.2016 do: 22.01.2016

V chuti ležáku Respekt je možné objevit vyváženou hořkost nejkvalitnějších chmelů, skvěle propojenou s jemnými karamelovými tóny, které pivu dodávají 3 druhy použitých sladů. Tyto slady také ovlivňují barvu piva Respekt, která je v porovnání s běžnými ležáky mírně tmavší. Pivo si ale stále zachovává chuťový profil světlého piva spojeného s jeho vysokou pitelností.

Klášter 11%
od: 05.01.2016 do: 31.01.2016

Klášter 11%  je nepasterované, středně prokvašené pivo se silnou plností, výraznou hořkostí, středním řízem a čistým chmelovým aroma. Nedochází k tepelnému ošetření, pasterizaci, a proto chutná stejně, jako ve sklepích pivovaru vytesaných hluboko ve skalním masivu.

Rýchtář RATAJ Speciál 12%
od: 01.01.2016 do: 18.01.2016

RYCHTAŘ RATAJ 12% je tradičně vyráběné speciálně za studena chmelené pivo, které hlinečtí sládci připravili k výročí 100let od založení pivovaru. Tento výjmečný ležák zaujme všechny pivní labužníky svou vyváženou hořkostí i příjemně osvěžující chutí s lehkým nádechem citronových tonů. V našem baru pod Zvonečkem.

Lobkowicz Premium Pšeničný
od: 04.01.2016 do: 17.01.2016

PŠENIČNÉ OSVĚŽENÍ S OVOCNÝMI TÓNY

Na každém druhu našeho piva si dáváme záležet stejně poctivě, jako se to dělalo za starých časů. Lobkowicz Premium Pšeničný obsahuje přes 50 % pšeničného sladu, což mu dodává typický charakter projevující se bohatou pěnou, silným řízem a chutí ovoce, v níž již při prvním doušku vykvetou podtóny květin a koření. Výraznou chuť podtrhuje bohatá vůně. Pivo má vysoký říz a osvěžující chuť.

Charakteristický zákal tohoto piva je způsoben přítomností pivovarských kvasinek.

Lobkowicz Premium Ale
od: 07.01.2016 do: 14.01.2016

Střední jemný říz, střední plnost. V chuti karamelové, s vyšší hořkostí s citrusově chmelovými tóny (grepy), lehce bylinnými tóny a nádechem tropického ovoce. Doznívání je karamelové, s tóny tropického ovoce, lehce pomerančů. To je Lobkowicz Premium Ale, který vám rádi načepují v našem Baru Pod Zvonečkem.

Toto skvělé pivo vám nabídneme v našem Baru pod Zvonečkem.

Ježek 11- Pivovar Jihlava
od: 05.12.2015 do: 31.12.2015

Jako je ježek symbolem královského města Jihlavy, představuje ležák Ježek základ sortimentu Pivovaru Jihlava. Toto pivo je charakteristické vyváženou svěží chutí a příjemnou výraznou hořkostí, která je podpořena výjimečnou chmelovou vůní. Má zlatavou barvu a kvalitní říz.

Démon- Vysoký Chlumec
od: 03.12.2015 do: 12.12.2015

Pivní speciál Démon byl připraven podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti a navazuje tak na tradici, sahající až do roku 1420. Je charakteristický bohatým a vyváženým profilem chutí. Má příjemnou sladovou vůni a mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí.

Polotmavé speciální pivo, obsah alkoholu 5,2 % obj., filtrované, speciál, polotmavé.

Čertovský speciál
od: 28.11.2016 do: 07.12.2016

Čertovský speciál je charakteristický temně červenou barvou. Má bohatou, jemně narůžovělou pěnu a vyváženou hořkost a plnost. Má vyšší obsah alkoholu 7,1 % obj. a stupňovitost 16,2 %.

Lobkowicz Premium Ale
od: 07.01.2016 do: 14.01.2016

Střední jemný říz, střední plnost. V chuti karamelové, s vyšší hořkostí s citrusově chmelovými tóny (grepy), lehce bylinnými tóny a nádechem tropického ovoce. Doznívání je karamelové, s tóny tropického ovoce, lehce pomerančů. To je Lobkowicz Premium Ale, který vám rádi načepují v našem Baru Pod Zvonečkem. Toto skvělé pivo Vám nabidneme v našem baru.

Svatomartinský speciál
od: 11.11.2015 do: 15.11.2015

Svatomartinský speciál

Tento kvasnicový ležák z pivovaru Lobkowicz vám krásně doplní naší Pečenou Husičku z Jížních Čech.

Lobkowiczcké speciály
od: 22.10.2015 do: 01.11.2015

Týden Lobkowiczkých premiových značek

Od 22.10-1.11.2015, Vám v naší Hospůdce a v našem Baru nabídneme postupně ochutnat všechny novinky z pivovaru Lobkowicz.

Čepovat budeme Lobkowicz Premium Černý, Lobkowicz Premium Kvasnicový, Lobkowicz Premium Pšeničný a Lobkowicz Premium Ale. Nový slogan pivovaru Lobkowicz je " Umět Žít". Tak si prijdte prožít nové chutě a řekněte nám jak jste spokojeni. Ceníme si Vašeho názoru.

Patriot - Uherský brod
od: 09.10.2015 do: 17.10.2015
Uherský Brod Patriot

Tento ležák je charakteristický vyšší plností chuti, silným řízem a výraznou chmelovou hořkostí.

Lobkowicz Premium Černý
od: 09.10.2015 do: 16.10.2015

 

Lobkowicz premium černý je výjimečný ležák, který lze pro jeho velmi tmavou barvu označit za opravdu černé pivo. Vaří se podle speciální receptury a při jeho výrobě se vedle tří druhů sladu, křišťálově čisté vody z hlubinného jezera a kvalitního chmele používá rovněž pražený ječmen. Výsledkem je magická kombinace chutí s výraznou hořkostí připomínající stout, kterou ocení každý opravdový znalec.

Typ: tmavý prémiový ležák, obsah alkoholu 4,7%

Lobkowicz Premium Pšeničný
od: 26.09.2015 do: 09.10.2015
Lobkowicz Premium Pšeničný

PŠENIČNÉ OSVĚŽENÍ S OVOCNÝMI TÓNY

Na každém druhu našeho piva si dáváme záležet stejně poctivě, jako se to dělalo za starých časů. Lobkowicz Premium Pšeničný obsahuje přes 50 % pšeničného sladu, což mu dodává typický charakter projevující se bohatou pěnou, silným řízem a chutí ovoce, v níž již při prvním doušku vykvetou podtóny květin a koření. Výraznou chuť podtrhuje bohatá vůně. Pivo má vysoký říz a osvěžující chuť.

Charakteristický zákal tohoto piva je způsoben přítomností pivovarských kvasinek.

Hořkost: nízká, velmi jemná

Obsah alkoholu: 4,5 % obj.

Vůně: výrazné ovocné banánové a kořeněné hřebíčkové aroma

Chuť: svěží sladová, vysoká plnost, příjemný vysoký říz a jemná chmelová hořkost s ovocným podtónem

Prácheňská perla- pivovar Protivín
od: 18.09.2015 do: 23.09.2015

Práchěnská Perla

Toto pivo představuje opravdovou perlu mezi světlými speciály zrozenou v historickém kraji Prácheňsko. Je typické jemnou aromatickou hořkostí, bohatou pěnou, zlatavou barvou a silným řízem a tyto dokonale se doplňující vlastnosti  zaručují výjimečný chuťový zážitek.

Obsah alkoholu: 6 % obj.

Hlinecká 13%- Pivovar Rychtář Hlinsko
od: 16.09.2015 do: 24.09.2015

Polotmavý pivní speciál Hlinecké 13 % je charakteristický jantarovou barvou, bohatou pěnou a karamelovou vůní. Jedná se o příjemně hořké 13% pivo se silným řízem. Vyrábí se jednou za dva roky k příležitosti slavností pivovaru.

Matouš z Černé Hory
od: 04.09.2015 do: 10.09.2015

Před rokem toto přijemné pivo bylo u nás poprvé V Praze. Tak to oslavíme.

Matouš je na 3x chmelený světlý ležák, pyšnící se plnou chutí a výraznější hořkostí. Název Matouš vybrali v hlasování samotní spotřebitelé a je představuje historickou postavu spojovanou s prvními zmínkami o černohorském pivu.
Typ: pivo světlý ležák, obsah alkoholu 4,2 % obj.

Kvasar
od: 28.08.2015 do: 10.09.2015

Kvasar z Černé Hory je světlé specialní ochucené pivo s přídavkem medu 5,7%

Tento speciál se vyznačuje dobrou pěnivostí, zlatožlutou až zlatohnědou barvou, dobrým řízem a plnosti, tedy vlastnostmi, které odpovídají charakteru českých středně prokvašených piv a které podněcují k dalšímu napití. V jeho chuti se snoubí hladká vyrovnaná hořkost s jemnou, mírně nasládlou medovou příchutí.

RYCHTAŘ RATAJ
od: 17.08.2015 do: 24.08.2015

RYCHTAŘ RATAJ 12% je tradičně vyráběné speciálně za studena chmelené pivo, které hlinečtí sládci připravili k výročí 100let od založení pivovaru. Tento výjmečný ležák zaujme všechny pivní labužníky svou vyváženou hořkostí i příjemně osvěžující chutí s lehkým nádechem citronových tonů.

Prácheňská Perla- Platan Protivín
od: 14.08.2015 do: 23.08.2015

Práchěnská Perla

Toto pivo představuje opravdovou perlu mezi světlými speciály zrozenou v historickém kraji Prácheňsko. Je typické jemnou aromatickou hořkostí, bohatou pěnou, zlatavou barvou a silným řízem a tyto dokonale se doplňující vlastnosti  zaručují výjimečný chuťový zážitek.

Obsah alkoholu: 6 % obj.

Lobkowicz Premium Tmavý
od: 01.08.2015 do: 16.08.2015

Lobkowicz Premium Tmavý je výjimečný ležák, který lze pro jeho velmi tmavou barvu označit za opravdu černé pivo. Vaří se podle speciální receptury a při jeho výrobě se vedle tří druhů sladu, křišťálově čisté vody z hlubinného jezera a kvalitního chmele používá rovněž pražený ječmen. Výsledkem je magická kombinace chutí s výraznou hořkostí připomínající stout, kterou ocení každý opravdový znalec.

Telčský Zachariáš- Jihlava
od: 01.08.2015 do: 11.08.2015

Telčský Zachariáš Tento speciál nese jméno po českém šlechtici a humanistovi Zachariáši z Hradce, který se zasloužil o velký rozmach hospodářství v Telči a okolí a také o dnešní architektonickou podobu města. Vaří se podle původních receptur již zaniklého pivovaru v Telči. Je typické plnou chutí, výraznou hořkostí a medovou barvou.

Matouš - Černá Hora
od: 25.06.2015 do: 27.06.2015

Matouš je na 3x chmelený světlý ležák, pyšnící se plnou chutí a výraznější hořkostí. Název Matouš vybrali v hlasování samotní spotřebitelé a je představuje historickou postavu spojovanou s prvními zmínkami o černohorském pivu. 
Typ: pivo světlý ležák, obsah alkoholu 4,2 % obj.

Lobkowicz Summer Ale. NOVINKA!!!!!!
od: 19.06.2015 do: 24.06.2015

Lobkowicz Summer Ale.Unikátností této pivní speciality bude sladění profilu hořkosti a chutí speciálních sladů do nádherné plnosti a harmonie. Pro jeho výrobu jsou zapotřebí speciální suroviny i kvasnice, které se liší od výroby tradičního českého ležáku. I výrobní prostory v pivovaru zejména při kvašení musejí být odděleny od jiných piv, aby nedošlo k pomíchání kvasnic. Zvláštní osobní péči a doslova vypiplané kvalitě bude odpovídat i jedinečný chuťový zážitek. Důležité jsou sice suroviny, ale pivu musíte dát i své srdce,“ dodává Jiří Faměra, vrchní sládek Pivovarů Lobkowicz, který se na přípravě tohoto piva podílí s týmem vysokochlumeckých sládků.

Perkmistr - Jihlava
od: 19.06.2015 do: 26.06.2015

Perkmistr (z německého Bergmeister – hormistr) byl ve středověku nejvyšším a nejvýznamnějším horním úředníkem, který řídil královské doly. Sám král jej do funkce také jmenoval. Na počest všech perkmistrů, havířů, havířského průvodu, Havíření, ale také na počest 155. výročí jihlavského pivovaru uvařil jihlavský sládek Richard Procházka nové pivo.

„Jihlavským havířům k sílení určený, pivovarem jihlavským zručně vařený.“

Takto o Perkmistrovi hovoří sám sládek Procházka a pokračuje: „Polotmavý 12% ležák se bude vyznačovat sytou jantarovou barvou, jemnou hořkostí a plností chuti. To vše podpoří výrazný říz. Stupňovitost piva s hodnotou 12,40 % vystihuje fakt, že v roce 1240 se počala nejslavnější éra jihlavského dolování.“

Novému jihlavskému pivu požehná otec Petr, farář Římskokatolické farnosti u kostela sv. Jakuba. Bude to v úterý 28. dubna v deset hodin dopoledne, kdy se začne pivo vařit. Potom bude pět týdnů ležet a zrát.

Těsně před Havířením se stočí do sudů a poputuje k zákazníkům. Nejdříve se představí 19. a 20. června na jihlavském náměstí, potom bude k dostání i ve vybraných provozovnách na Vysočině. A také v naší hospůdce!!!!!!

Telčský Zachariáš- Jihlava
od: 25.05.2015 do: 01.06.2015

Telčský Zachariáš Tento speciál nese jméno po českém šlechtici a humanistovi Zachariáši z Hradce, který se zasloužil o velký rozmach hospodářství v Telči a okolí a také o dnešní architektonickou podobu města. Vaří se podle původních receptur již zaniklého pivovaru v Telči. Je typické plnou chutí, výraznou hořkostí a medovou barvou.

Toto pivo Vám načepujeme v naší Hospůdce.

IPA Flying Cloud- Vysoký Chlumec
od: 25.05.2015 do: 30.05.2015

IPA (India Pale Ale) z Pivovaru Vysoký Chlumec na Sedlčansku je svrchně kvašené speciální pivo, při jehož výrobě používáme metodu studeného chmelení aromatickými odrůdami chmelů Amarillo a Cascade.

Díky metodě studeného chmelení získává pivo velmi intenzivní chuť, vůni a hořkost. Mimo typických vlastností piv ALE (vůně květin, rozinek, peckového ovoce) ucítíte v jeho vůni i chuti také intenzivní chmelové aroma s nádechem citrusů a mandarinek.

Polotmavé speciální pivo, obsah alkoholu 5,5 % obj., filtrované, speciál, polotmavé

Toto pivo Vám načepujeme v našem Baru.

Kounic - Uherský Brod
od: 22.05.2015 do: 01.06.2015

Toto pivo získalo svůj název podle šlechtického rodu Kouniců, který v minulosti vlastnil původní pivovar v Uherském Brodě. Vyrábí se z ječného sladu vídeňského typu, který mu dodává jantarově měděnou barvu a nasládlou, sametově hebkou chuť s oříškovými podtóny a s příjemným kořeněným dozníváním.

Toto pivo Vám načepujeme v naší hospůdce.

Jihlavský ježek
od: 27.05.2015 do: 01.06.2015

Jako je ježek symbolem královského města Jihlavy, představuje ležák Ježek základ sortimentu Pivovaru Jihlava. Toto pivo je charakteristické vyváženou svěží chutí a příjemnou výraznou hořkostí, která je podpořena výjimečnou chmelovou vůní. Má zlatavou barvu a kvalitní říz.

Chlumecký Vít s limetkou- pivovar Vysoký Chlumec
od: 11.05.2015 do: 21.05.2015
Chlumecký Vít s limetkou

Chlumecký Vít s limetkou je pšeničné svrchně kvašené pivo s jemnou příchutí limetky a obsahem alkoholu 4,3 %. Díky jemné limetkové příchuti, která ještě více umocňuje svěží pocit při jeho konzumaci, je toto pivo obzvláště vhodné k uhašení žízně za parných letních dnů, třeba při odpočinku na zahrádce vaší oblíbené restaurace. Doporučujeme servírovat s tenkým plátkem čerstvé limetky.

Velen- Černá Hora
od: 30.04.2015 do: 07.05.2015

 

Pivo Velen se vyrábí pomocí speciálních kvasinek svrchního kvašení, nejméně jedna polovina sladu je připravena z pšenice. Výsledkem je neprůhledné pivo světlé až slámové barvy, které voní po kvasnicích, ovoci a koření. Má bohatou pěnu, silný říz a nasládlou ovocnou příchuť.

Démon- Vysoký Chlumec
od: 03.12.2015 do: 10.12.2015

Pivní speciál Démon byl připraven podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti a navazuje tak na tradici, sahající až do roku 1420. Je charakteristický bohatým a vyváženým profilem chutí. Má příjemnou sladovou vůni a mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí.

Polotmavé speciální pivo, obsah alkoholu 5,2 % obj., filtrované, speciál, polotmavé.

Ježek 11- Pivovar Jihlava
od: 20.04.2015 do: 27.04.2015

Jako je ježek symbolem královského města Jihlavy, představuje ležák Ježek základ sortimentu Pivovaru Jihlava. Toto pivo je charakteristické vyváženou svěží chutí a příjemnou výraznou hořkostí, která je podpořena výjimečnou chmelovou vůní. Má zlatavou barvu a kvalitní říz.

RYCHTAŘ RATAJ
od: 02.04.2015 do: 07.04.2015

RYCHTAŘ RATAJ 12% je tradičně vyráběné speciálně za studena chmelené pivo, které hlinečtí sládci připravili k výročí 100let od založení pivovaru. Tento výjmečný ležák zaujme všechny pivní labužníky svou vyváženou hořkostí i příjemně osvěžující chutí s lehkým nádechem citronových tonů.

Páter - Černá Hora
od: 03.04.2015 do: 06.04.2015

Páter světlý ležák,  je pojmenované podle pátera Vincence Ševčíka, jednoho ze zakladatelů Rolnické akciové společnosti pivovarní a sladovní v Černé Hoře v r. 1896. Vyznačuje se vyrovnanou chutí a vynikající pěnivostí.


Páter  světlý ležák s obsahem alkoholu 4,4 % obj.

Tři Sestry-nefiltrovaný kvasnicový ležák
od: 27.03.2015 do: 30.03.2015

Je to živé pivo s vysokým obsahem pivovarských kvasnic. Lehký zákal, způsobený přítomností pivovarských kvasinek, je typickým společným znakem pro tento druh piv. Tyto pivovarské kvasinky jsou velmi významným zdrojem vitamínů B, které jsou důležité pro zachování chuti k jídlu, zlepšení trávení a jako prevence nespavosti, nervozity a pocitů únavy. Jsou ideální volbou pro všechny, kteří preferují tradiční přírodní produkty.

Toto pivo obsahuje vitální pivovarské kvasnice, jejichž přítomnost dává vzniknout vynikajícímu „živému“ pivu s čerstvou osvěžující chutí, vysokým řízem a vynikající pěnivostí.

Pivo Tři sestry chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí.

Velikonoční Krasličák-Lobkowicz
od: 02.04.2015 do: 09.04.2015
Velikonoční Krasličák

Ochutnejte Zelený Krasličák na Zelený čtvrtek a po zbytek Velikonoc dvoubarevný zeleno-červený Velikonoční Krasličák. Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo, s výraznou hořkostí a jemnou chmelovou vůní.

Sváteční pepova 11-Jihlava
od: 19.03.2015 do: 26.03.2015
Tradiční český ležák s charakteristicky vyváženou svěží chutí a příjemnou výraznou hořkostí, která je podpořena výjimečnou chmelovou vůní. Má zlatavou barvu a kvalitní říz.
Pepova 11 je světlý ležák s obsahem alkoholu 4,8% obj.
Jihlavský Alt Bier
od: 09.03.2015 do: 15.03.2015

Již sám název piva Alt Bier naznačuje prapůvod jeho receptury. Jihlavští sládci jej vaří podle částí dochovaných receptur z 16. století, ze kterých je patrné množství spotřebovaných surovin a lze tedy odvodit pravděpodobnou recepturu přípravy tohoto výjimečného speciálu.Kdysi byl určen výhradně pro jihlavské měšťany a pro „export“ mimo městské brány královského města Jihlavy.

Vyrábí se nejen z ječného, ale také z pšeničného sladu, který pivu dodává lehce banánovou a hřebíčkovou vůni. Je charakteristický osvěžující chutí, střední plností a velmi dobrou pitelností.

Toto Pivo dostanete v naší hospůdce.

Jihlavský Alt Bier je nefiltrované svrchně kvašené speciální pivo s obsahem původní mladiny 13,2 % a obsahem alkoholu 4,7 % obj.

 

 

Merlin
od: 13.02.2015 do: 28.03.2015

Merlin

Výjimečný ležák, vařený podle speciální receptury, který lze pro jeho velmi tmavou barvu označit za skutečné černé pivo.

Náš sládek jej vaří skutečně jedinečným postupem a při jeho výrobě používá vedle tří druhů sladu, křišťálově čisté vody z hlubinného jezera a kvalitního chmele rovněž pražený ječmen. Výsledkem je magická kombinace chutí s výraznou hořkostí připomínající stout, kterou ocení každý opravdový znalec.

Obsah alkoholu: 4,7% obj.

Práchěnská Perla
od: 29.01.2015 do: 13.02.2015

Prácheňská Perla

Toto pivo představuje opravdovou perlu mezi světlými speciály zrozenou v historickém kraji Prácheňsko. Je typické jemnou aromatickou hořkostí, bohatou pěnou, zlatavou barvou a silným řízem a tyto dokonale se doplňující vlastnosti  zaručují výjimečný chuťový zážitek.

Obsah alkoholu: 6 % obj.

Respekt
od: 15.01.2016 do: 22.01.2016

V chuti ležáku Respekt je možné objevit vyváženou hořkost nejkvalitnějších chmelů, skvěle propojenou s jemnými karamelovými tóny, které pivu dodávají 3 druhy použitých sladů. Tyto slady také ovlivňují barvu piva Respekt, která je v porovnání s běžnými ležáky mírně tmavší. Pivo si ale stále zachovává chuťový profil světlého piva spojeného s jeho vysokou pitelností.

Comenius Uherský brod
od: 09.01.2015 do: 12.01.2015

Tento speciál byl pojmenován po otci Jana Amose Komenského Martinovi, který byl do roku 1604 členem cechu pivovarníků v Uherském Brodě. Jde o silné pivo s výraznou hořkostí a plností s nádechem medu a karamelu. Toto pivěčko Vám načepujeme u nás v Baru.

Ježek Kvasnicový
od: 08.01.2015 do: 14.01.2015

Kvasnicový Ježek je živé pivo s vysokým obsahem pivovarských kvasnic, které chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí. Má vyváženou svěží chuť a kvalitní říz. Toto Pivečko Vám načepujeme v naší Hospůdce.

TŘI SESTRY - Nefiltrovaný kvasnicový ležák
od: 24.11.2014 do: 28.11.2014

Je to živé pivo s vysokým obsahem pivovarských kvasnic. Lehký zákal, způsobený přítomností pivovarských kvasinek, je typickým společným znakem pro tento druh piv. Tyto pivovarské kvasinky jsou velmi významným zdrojem vitamínů B, které jsou důležité pro zachování chuti k jídlu, zlepšení trávení a jako prevence nespavosti, nervozity a pocitů únavy. Jsou ideální volbou pro všechny, kteří preferují tradiční přírodní produkty.

Toto pivo obsahuje vitální pivovarské kvasnice, jejichž přítomnost dává vzniknout vynikajícímu „živému“ pivu s čerstvou osvěžující chutí, vysokým řízem a vynikající pěnivostí.

Pivo Tři sestry chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí.

Svatomartinský speciál
od: 07.11.2014 do: 21.11.2014

Svatomartinský speciál je svrchně kvašené pivo z Pivovaru Jihlava, vařené jen na jeden rmut v měděném kotli s přímým ohřevem.



Svátek Svatého Martina

si lidé od pradávna spojují s oslavou ukončení sklizní plodin a s prvním ochutnáním produktů z nich vyrobených. Nedílnou součástí oslav je také tradiční svatomartinská husa. A k tradiční martinské huse patří také tradiční české pivo.

Pro nadcházející období svatomartinských svátků jsme pro vás připravili lahůdku – svrchně kvašený Jihlavský Alt bier. Díky svým vlastnostem – osvěžující chuti, střední plnosti a vynikající pitelnosti bude tento speciál ideálním doplňkem k této typicky české pochoutce.

Český chmel a 2 druhy sladu - ječný a pšeničný

Vyrábí se nejen z ječného, ale také z pšeničného sladu. Lehká banánová a hřebíčková vůně nejsou způsobeny přidáváním dalších ingrediencí, ale typickými vlastnostmi svrchně kvašených piv, vyráběných z pšeničného sladu. Použit byl výhradně chmel českých odrůd – hořký Premiant a aromatický Žatecký poloraný červeňák.

Svatomartinský speciál je svrchně kvašené pivo s obsahem alkoholu 4,7 % objemu a stupňovitostí 13,2 %.

Comenius- Pivovar Uherský Brod
od: 26.10.2014 do: 28.10.2014

Comenius 14%, byl pojmenován po otci J.A. Komenského - Martinovi, který byl do roku 1604 členem cechu pivovarníků v Uherském brodě. V jeho chuti objevíte výraznou plnost s nádechem medu a karamelu. Jde o silné pivo s výraznou hořkostí. Comenius na Vás čeká v naší Hospůdce.

FLYING CLOUD India pale ale
od: 27.10.2014 do: 02.10.2014

IPA (India Pale Ale) z Pivovaru Vysoký Chlumec na Sedlčansku je svrchně kvašené speciální pivo, při jehož výrobě používáme metodu studeného chmelení aromatickými odrůdami chmelů Amarillo a Cascade.

Díky metodě studeného chmelení získává pivo velmi intenzivní chuť, vůni a hořkost. Mimo typických vlastností piv ALE (vůně květin, rozinek, peckového ovoce) ucítíte v jeho vůni i chuti také intenzivní chmelové aroma s nádechem citrusů a mandarinek.

Polotmavé speciální pivo, obsah alkoholu 5,5 % obj., filtrované, speciál, polotmavé

Rychtář Rataj
od: 19.10.2014 do: 28.10.2014

RYCHTAŘ RATAJ 12% je tradičně vyráběné speciálně za studena chmelené pivo, které hlinečtí sládci připravili k výročí 100let od založení pivovaru. Tento výjmečný ležák zaujme všechny pivní labužníky svou vyváženou hořkostí i příjemně osvěžující chutí s lehkým nádechem citronových tonů.

Matouš z černé Hory
od: 18.10.2014 do: 19.10.2014

Matouš je na 3x chmelený světlý ležák, pyšnící se plnou chutí a výraznější hořkostí. Název Matouš vybrali v hlasování samotní spotřebitelé a je představuje historickou postavu spojovanou s prvními zmínkami o černohorském pivu.
Typ: pivo světlý ležák, obsah alkoholu 4,2 % obj.

Chlumecký Pale Ale
od: 16.10.2014 do: 18.10.2014

Chlumecký Pale Ale je charakteristický příjemnou hořkostí, chutí a vůní po medu, květech, rozinkách a ovoci. Ke kvašení se používá speciální kmen svrchních kvasnic "California ale".

Světlý ležák, svrchně kvašený - obsah alkoholu 4,1 % obj.

Ležák z Černé Hory
od: 16.10.2014 do: 18.10.2014

Ležák se vyrábí z těch nejkvalitnějších surovin podle jedné z nejstarších receptur na Moravě. Vyznačuje se plnou „chlebnatou" chutí a drsnou chmelovou hořkostí, která se po napití plynule vytrácí. Barva přechází od zlatožluté až k nádechu barvy zlatohnědé.

Ležák je světlé pivo s obsahem alkoholu 4,8 % obj.

Tas z Černé Hory
od: 16.10.2014 do: 18.10.2014

Pivo nese jméno Tase Černohorského z Boskovic, který spolu se svým bratrem Jaroslavem vlastnil pivovar na panství Černá Hora v 1. polovině 16. století. Jedná se o typické české pivo charakteristické vyváženou chutí a vynikající pěnivostí. Po napití zanechává pocit příjemné, pozvolna se ztrácející hořkosti bez drsného a svíravého nádechu.

Tas je světlé výčepní pivo s obsahem alkoholu 4,0 % obj.

Velen- Černá Hora
od: 13.10.2014 do: 18.10.2014

Pivo Velen se vyrábí pomocí speciálních kvasinek svrchního kvašení, více než polovina sladu je připravena z pšenice. Výsledkem je neprůhledné pivo světlé až slámové barvy, které voní po kvasnicích, ovoci a koření. Má bohatou pěnu, silný říz a nasládlou ovocnou příchuť.

Velen je nefiltrovaný pšeničný svrchně kvašený ležák s obsahem alkoholu 4,8 % obj.

Telčský Zachariáš- Jihlavský Ježek
od: 10.10.2014 do: 21.10.2014

Telčský Zachariáš Tento speciál nese jméno po českém šlechtici a humanistovi Zachariáši z Hradce, který se zasloužil o velký rozmach hospodářství v Telči a okolí a také o dnešní architektonickou podobu města. Vaří se podle původních receptur již zaniklého pivovaru v Telči. Je typické plnou chutí, výraznou hořkostí a medovou barvou.

Princ Max X
od: 15.10.2014 do: 18.10.2014

Princ Max X., opravdová desítka vařená na stupňovitost 10,7 %, je pravděpodobně nejsilnější desítkou na českém pivním trhu. I přesto se vysokochlumeckým sládkům podařilo zachovat nižší obsah alkoholu, pro který jsou výčepní piva tolik oblíbená. Má plnou sladovou chuť, která později přechází do příjemné chmelové hořkosti. Zaujme rovněž medovou barvou a jemnou sladovou vůní

Schwarzenberg světlé vyčepní
od: 10.10.2014 do: 15.10.2014

Označení tohoto piva odkazuje na starý knížecí rod Schwarzenbergů, který po dlouhou dobu vlastnil a spravoval pivovar v Protivíně a významnou měrou se zasloužil o rozvoj pivovarnictví v českých zemích. Schwarzenberg Světlé výčepní se vyrábí podle originální receptury s použitím tradičních schwarzenberských kvasnic, které mu dodávají vyšší plnost chuti, jemnou hořkost a kvalitní říz.

Obsah alkoholu: 4 % obj.

Páter nefiltrovan- Černá Hora
od: 13.10.2014 do: 15.10.2014

Páter nefiltrovaný je pivo s vysokým obsahem pivovarských kvasinek, které dávají vzniknout vynikajícímu pivu s čerstvou osvěžující chutí, znamenitým řízem a velmi dobrou pěnivostí, na kterém si pochutnávali již otcové našich otců.

Páter nefiltrovaný je nepasterizovaný nefiltrovaný světlý ležák s obsahem alkoholu 4,4 % obj.

Rychtář Premium
od: 13.10.2014 do: 15.10.2014

Rychtář Premium je prvotřídní český ležák, vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí a plností, vysokým řízem a výbornou pěnivostí.

Světlý ležák, obsah alkoholu 5 % obj.

Pšeničný speciál knížete Václava
od: 26.09.2014 do: 10.10.2014

Pšeničný speciál knížete Václava má charakteristickou osvěžující kořeněnou a ovocnou chuť, světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek, a příjemnou kvasnicovou vůni. Má bohatou pěnu a silný říz. K jeho výrobě se používá minimálně jedna polovina pšeničného sladu. Vyrábí se jednou do roka ke dni sv. Václava.

Pšeničné speciální pivo nefiltrované, svrchně kvašené, obsah alkoholu 5 % obj., nefiltrované, speciál, světlé

Jánův Elixír
od: 09.09.2014 do: 14.09.2014

Jedná se o speciální pivo ochucené kardamomem, meduňkou a také výtažkem z byliny Cannabis (konopí)*, které mu dodávají magickou chuť.

Polotmavé nefiltrované speciální pivo, obsah alkoholu 5,3 % obj.

Protivínský Granát
od: 12.09.2014 do: 24.09.2014

Protivínský granát název tohoto protivínského ležáku je odvozen od jeho sytě granátové barvy. Jedná se o jemně hořké pivo s výborným řízem a bohatou pěnou. Spektrum chutí, jako například karamelová nebo několik sladových, stejně jako výrazná hořkost, poskytují bohatý a harmonický chuťový profil, který ocení každý gurmán.

Obsah alkoholu: 4,6 % obj.

Velen- Černá Hora
od: 04.09.2014 do: 16.09.2014

Pivo Velen se vyrábí pomocí speciálních kvasinek svrchního kvašení, více než polovina sladu je připravena z pšenice. Výsledkem je neprůhledné pivo světlé až slámové barvy, které voní po kvasnicích, ovoci a koření. Má bohatou pěnu, silný říz a nasládlou ovocnou příchuť.

Velen je nefiltrovaný pšeničný svrchně kvašený ležák s obsahem alkoholu 4,8 % obj.

Borůvka z Černé Hory
od: 07.08.2014 do: 17.08.2014

Borůvka toto pivo je charakteristické svojí vyrovnanou plností a jemnou borůvkovou příchutí, která je vyvážena tak, aby podkreslovala tradiční chuťové vlastnosti piva. K jeho výrobě se používají pouze kvalitní moravské suroviny.

Borůvka je světlý ležák s příchutí borůvky a s obsahem alkoholu 4,4 % obj.

Princ Max X
od: 15.10.2014 do: 18.10.2014

Princ Max X., opravdová desítka vařená na stupňovitost 10,7 %, je pravděpodobně nejsilnější desítkou na českém pivním trhu. I přesto se vysokochlumeckým sládkům podařilo zachovat nižší obsah alkoholu, pro který jsou výčepní piva tolik oblíbená. Má plnou sladovou chuť, která později přechází do příjemné chmelové hořkosti. Zaujme rovněž medovou barvou a jemnou sladovou vůní.

Kvasar
od: 22.08.2014 do: 27.08.2014

Kvasar z Černé Hory je světlé specialní ochucené pivo s přídavkem medu 5,7%

Tento speciál se vyznačuje dobrou pěnivostí, zlatožlutou až zlatohnědou barvou, dobrým řízem a plnosti, tedy vlastnostmi, které odpovídají charakteru českých středně prokvašených piv a které podněcují k dalšímu napití. V jeho chuti se snoubí hladká vyrovnaná hořkost s jemnou, mírně nasládlou medovou příchutí.

Matouš z Černé Hory
od: 25.08.2014 do: 16.09.2014

Poprvé V Praze

Matouš je na 3x chmelený světlý ležák, pyšnící se plnou chutí a výraznější hořkostí. Název Matouš vybrali v hlasování samotní spotřebitelé a je představuje historickou postavu spojovanou s prvními zmínkami o černohorském pivu.
Typ: pivo světlý ležák, obsah alkoholu 4,2 % obj.

Jihlavský ALT Bier
od: 24.07.2014 do: 28.07.2014

Jihlavský ALT Bier

Barva
Tmavě žlutá, silně zakalená.

Pěna
Nádherně hustá, stabilní a pevná. Pivo ve sklenici skvěle kroužkuje.

Vůně
Lehce banánová. K tomu nějaký ten hřebíček a závěrem malé množství kvasnic.

Chuť, říz
Chuť je středně plná, sladového charakteru se středním až slabým řízem. Začátek je příjemně nasládlý, závěr naopak suchý s doznívající smetanovostí. Chmelová hořkost patrná na horním patře až po několika doušcích, je však nevtíravá a pěkně propojená s tělem piva. S rostoucí teplotou vzorku vyniká zemitost piva.

Rychtář Fojt
od: 07.07.2014 do: 28.07.2014

Rychtář Fojt je světlé výčepní nefiltrované pivo, při jehož výrobě se používá hlávkový chmel, který dodává pivu příjemnou hořkost, vybízející k dalšímu napití. Pivovarské kvasinky v pivu Rychtář Fojt jsou významným zdrojem vitamínů B, které jsou důležité pro zachování chuti k jídlu, zlepšení trávení a jako prevence nespavosti, nervozity a pocitů únavy. Navíc jsou také doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a antioxidantů – látek, které působí jako lapače volných radikálů. Díky nízkému obsahu alkoholu je toto pivo ideální pro zahnání žízně v teplých letních dnech.

Chlumecký Amber Ale
od: 29.05.2014 do: 12.06.2014

Chlumecký Fruit Ale je speciální polotmavé nefiltrované ochucené svrchně kvašené pivo s obsahem alkoholu 5,0 % obj.

Jak již název napovídá, patří toto pivo nezi piva typu "ale", tedy do kategorie svrchně kvašených piv. Chlumecký Fruit Ale má v barvě temně červené tóny, v chuti najdete typické květinové a citrusové aroma, a hlavně vůni a chuť tradičnní cherry. Té bylo dosaženo díky přídavku přírodního extraktu z višní. Podobná piva jsou oblíbená hlavně v Belgii a Francii.

Chlumecký Vít s limetkou
od: 16.05.2014 do: 30.05.2014
Chlumecký Vít s limetkou

Chlumecký Vít s limetkou je pšeničné svrchně kvašené pivo s jemnou příchutí limetky a obsahem alkoholu 4,3 %. Díky jemné limetkové příchuti, která ještě více umocňuje svěží pocit při jeho konzumaci, je toto pivo obzvláště vhodné k uhašení žízně za parných letních dnů, třeba při odpočinku na zahrádce vaší oblíbené restaurace. Doporučujeme servírovat s tenkým plátkem čerstvé limetky.

Velikonoční Kraslíček červený
od: 17.04.2014 do: 20.04.2014

Červený Krasličák je světlé výčepní pivo, středně prokvašené s výraznou hořkostí a chmelovou vůní, kterou podkresluje aroma vinných hroznů. Ve sklenici vytvoří hustou, jemně načervenalou pivní čepici. Vaří se jednou do roka k příležitosti Velikonoc. Čepováním v kombinaci se zeleným Krasličákem vznikne dvoubarevné zeleno-červené pivo. Tento speciál se bude podávat v naší hospůdce.

Velikonoční Kraslíček zelený
od: 17.04.2014 do: 20.04.2014

Tento 14% zelený speciál vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Vaří se jednou do roka k příležitosti Velikonoc a je možné jej čepovat samostatně i v kombinaci s červeným Krasličákem jako dvoubarevné pivo. Tento speciál se bude podávát v naší Hospůdce.

Chlumecký Amber Ale
od: 14.04.2014 do: 18.04.2014

Chlumecký Amber Ale z Pivovaru Vysoký Chlumec je svrchně kvašené polotmavé speciální pivo typu Ale 4,9%.

pivo je charekteristické zářivě jantarovou barvou a hustou krémovou pěnou. Má plnou sladkou chut s lehkým chmelovým doznívaním a s nádechem citrusů, medu a rozinek. Připravuje se ze tří druhů sladu-českého, bavorského a caraaroma, čtyř druhů chmele-dvou českých a dvou speciálních amerických, kvašení obstarává speciální kmen pivovarských kvasinek.

Kounic - Vídeňský ležák
od: 28.03.2014 do: 11.04.2014

Kounic je nepasterizovaný tmavý ležák Vídeňského typu z pivovaru Uherský Brod 4,6%.

Pivo získalo svůj název podle šlechtického rodu Kouniců, který v minulosti vlastnil původní pivovar v Uherském Brodě. Vyrábí se z ječného sladu Vídeňského typu, který mu dodává jantarově měděnou barvu a nasládlou, sametově hebkou chuť s oříškovími podtóny a s příjemným kořeněným dozníváním.

Rychtář Natur
od: 28.02.2014 do: 13.03.2014

Rychtář Natur s pivovaru Rychtář Hlinsko je nepasterizovaný, nefiltrovaný světlý ležák 4,8%.

Nefiltrovaný světlý ležák, Rychtář Natur se vyznačuje lehkým zákalem způsobeným kulturními kvasnicemi s příjemnou hořkostí, vysokým řízem a výbornou pěnivostí.
Tento speciál vám nabízíme v naší hospůdce.

Klašterní XIX. Bock
od: 15.02.2014 do: 23.02.2014

Klášterní XIX. Bock je polotmavé speciální pivo s obsahem alkoholu 7,5%

Bock je označení pro silný ležák, který se začal vařit v polovině 14. století v okolí německého města Einbeck v Dolním Sasku. Pro Bocky je typická dlouhá doba ležení a speciální složení sladů, které způsobují jeho barvu a chuť. Klášterní XIX. Bock je silné pivo, které zahřeje už svou sytou načervenalou barvou, ale hlavně plnou karamelovou chutí s výrazným dozníváním po vlašských oříšcích.

Ježek Kvasnicový
od: 31.01.2014 do: 13.02.2014

Ježek Kvasnicový Pivovar Jihlava 4,9% je nepasterizovaný kvasnicový světlý ležák.

Kvasnicový Ježek je živé pivo s vitálními kvasnicemi, které chutná jako v dobách, kdy bylo dobré pivo nikoli výsadou, ale stavovskou ctí. Má vyváženou svěží chut a kvalitní říz.

Tento speciál dostanete v naší hospůdce.

Démon polotmavý special
od: 29.04.2014 do: 19.05.2014

Démon polotmavý speciál, obsah alkoholu 5,2 % obj.

Pivní speciál Démon byl připraven podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti, jejichž tradice sahá až do roku 1420.
Je charakteristický bohatým a vyváženým profilem chutí. Má příjemnou sladovou vůni a mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí.

Tento speciál je v našem baru.

Rychtář speciál
od: 08.01.2014 do: 16.01.2014

Rychtář 15°Speciál 6,5 % speciální pivo s lahodnou jemnou hořkostí, vysokou plností a bohatou pěnou
Tento speciál dostanete v naší hospůdce.

Kvasar
od: 17.01.2014 do: 06.01.2014

Kvasar z Černé Hory je světlé specialní ochucené pivo s přídavkem medu 5,7%

Tento speciál se vyznačuje dobrou pěnivostí, zlatožlutou až zlatohnědou barvou, dobrým řízem a plnosti, tedy vlastnostmi, které odpovídají charakteru českých středně prokvašených piv a které podněcují k dalšímu napití. V jeho chuti se snoubí hladká vyrovnaná hořkost s jemnou, mírně nasládlou medovou příchutí.

Tento special dostanete v našem Baru.

Comenius
od: 02.01.2014 do: 05.01.2014

Comenius 14%, byl pojmenován po otci J.A. Komenského - Martinovi, který byl do roku 1604 členem cechu pivovarníků v Uherském brodě. V jeho chuti objevíte výraznou plnost s nádechem medu a karamelu. Jde o silné pivo s výraznou hořkostí. Comenius na Vás čeká v naší Hospůdce.

Sváteční kouřový ležák
od: 20.12.2013 do: 23.12.2013

Svateční kouřový ležák 12% z pivovavaru Uherský Brod. Tento řezaný kouřový ležák Vás potěší ojedinělou chutí. Čeká na Vás v našem Baru.

Rychtář Rataj
od: 02.01.2014 do: 05.01.2014

RYCHTAŘ RATAJ 12% je tradičně vyráběné speciálně za studena chmelené pivo, které hlinečtí sládci připravili k výročí 100let od založení pivovaru. Tento výjmečný ležák zaujme všechny pivní labužníky svou vyváženou hořkostí i příjemně osvěžující chutí s lehkým nádechem citronových tonů. Čeká na Vás V našem Baru.